Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Продължаваме напред

Фетел: Продължаваме напред

64
0
2014,Австралия,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел отпадна доста рано от състезанието за Гран при на Австралия заради повреда в задвижващата система на Рено. Това не бе особена изненада след трудната предсезонна подготовка.

„Поради неустановени до момента причини загубихме много мощност“, обясни Фетел пред микрофона на RTL. Световният шампион обясни, че още при втората загряваща обиколка е усетил сериозни проблеми. „Опитахме всичко да решим проблемите си, но всичко бе напразно. Имам усещането, че двигателят и по-точно някой от цилиндрите не работеше чисто. Когато падне мощността не е възможно и да се зареди качествено батерията. Когато ти липсва енергия не можеш да използваш допълнителните 180 к.с. Вчера имахме проблеми с гъвкавостта, които решихме, но днес се появиха нови трудности.

Като цяло доста разочароващ уикенд за мен. Хубавото е, че сериозната работа на отбора се отплати поне с класирането на Даниел. Когато колата ни е в движение нещата изглеждат доста добре, петъкът бе чудесен. Все пак това продължава да ми дава надежда.

Казах на момчетата, че не трябва да се отчайваме. Разбира се и хората на Рено бяха доста разочаровани от случилото се. Но ние сме отбор и ще се борим заедно да се справим с проблемите. Продължаваме напред с високо вдигната глава, сезонът е дълъг. Проблеми могат да се случат с всеки.“