Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел продължи договора си с Ред Бул до края на 2014 г.

Фетел продължи договора си с Ред Бул до края на 2014 г.

28
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел продължи договора си с Ред Бул до 2014 г. след няколкомесечни слухове относно намеренията на германеца как да продължи кариерата му, след като спечели титлата във Формула 1 през 2010 г. Той стана най-младия шампион в историята на спорта и скоро след това вече трябваше да отговаря на въпроси дали възнамерява да отиде в друг отбор, дали мисли, че един ще кара в различен екип и т.н.

Самият пилот се шегуваше в интервюта, че би платил година отпуска на Фернандо Алонсо, за да кара Ферари, докато собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц и дясната му ръка Хелмут Марк отричаха възможността немецът да напусне тима, в който буквално го отгледаха. Според други информации интерес към 23-годишния пилот са проявили не само от Скудерията, а и от Мерцедес. Сега обаче всичко това отива на заден план, след като Фетел взе решение и подписа до края на 2014 г. с Ред Бул.

Новината за продължаването на контракта изтече по-рано днес в австрийската преса и бе потвърдена официално от отбора малко по-късно. Марко бе категоричен пред Залцбургер Нахрихтен, че сделката е била постигната лесно, тъй като и двете страни са имали желание за продължаване на контракта.

Ред Бул подкрепят кариерата на Фетел от 1998 г. насам, когато немският пилот все още се състезава с картинг. Преди да стане титуляр в тима от Формула 1, Себастиан бе в по-малкия тим на Матешиц Торо Росо, където спечели победа и полпозишън на Монца (и съответно рекордите за най-млад състезател с тези постижения в Гран при).