Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Радвам се, въпреки че уикендът до момента не е никак лесен

Фетел: Радвам се, въпреки че уикендът до момента не е никак лесен

40
0
канада,Ред Бул,Себастиан Фетел

След не особено убедително представяне в последната свободна тренировка и първите две части на квалификацията световният шампион Себастиян Фетел все пак успя да изпревари макар и с минимална преднина пилотите на Уилямс и своя съотборник Даниел Рикиардо. Въпреки това световният шампион не изглеждаше съвсем доволен от постигнатото до момента.

„Определено уикенда до момента не е никак лесен“, обобщи ситуацията германецът. „Вчера нещата изглеждаха добре, въпреки че не се чувствах съвсем уверен в колата. Все още нещата не са така, както бих предпочел да бъдат.

Сам си направих живота труден в първия сектор, но успях да наваксам в останалата част от пистата. Последната обиколка бе много важна. В началото ѝ обаче отново нещата не се развиваха добре, защото не успях да опиша добре първите два завоя. После обаче рискувах и нещата за радост се получиха.

Вторият сектор бе много добър. Успях да намеря много добра линия в двата шикана и това даде резултат. Като цяло съм доволен от постигнатото, защото смятам, че това е максимума, който можех да постигна.

Когато стартираш от третото място всичко е възможно. Мисля, че Мерцедес все още имат сериозно предимство, но кой знае, какво може да се случи утре. Радостното е, че въпреки малките разлики между третото и шестото място аз бях най-бърз.“