Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Разликата спрямо най-бързите е малко по-голяма, отколкото ми харесва

Фетел: Разликата спрямо най-бързите е малко по-голяма, отколкото ми харесва

45
0
Себастиан Фетел

Времената в петъчните тренировки по принцип се определят от пилотите и отборите във Формула 1 като недостатъчно добра база за категорични изводи относно темпото на отделните екипи. Условията на пистите се променят доста в течение на уикендите и това влияе върху представянето.

Въпреки тези условности обаче, Себастиан Фетел заяви след днешните свободни тренировки на пистата Шанхай Интернешънъл, че разликата между неговото време и постиженията на най-бързите в двете сесии е малко по-голяма, отколкото на него му харесва. В първите изпитания германецът изостана с 1,225 сек от Нико Розберг (Мерцедес), а във вторите – с 1,451 сек от Фелипе Маса (Ферари).

Мисля, че денят бе сложен за нас. Изглежда имах малко повече грижи следобед. Разликата спрямо момчетата начело е малко по-голяма, отколкото ми харесва, но има две-три неща, по които трябва да поработим и след това би трябвало да сме във форма за утре. Не е нещо трагично. Според мен сме наясно какво е необходимо да свършим, но в момента нямам точен отговор. Ще прегледаме всичко от тренировките, тъй като в самата сесия следваш програмата си и трупаш обиколки. Няма кой знае колко време да анализираш – това се прави след тренировката – коментира световният шампион.

Според него представянето на меките гуми за този уикенд (софт) няма да повлияе върху подхода на топекипите за квалификацията. Люис Хамилтън (Мерцедес) изказа притеснение относно износването на сместа. Фетел изглежда по-уверен:

Това изглежда като квалификационна гуми в по-малка или по-голяма степен. Не мисля, че ще промени стратегията за квалификацията, но в състезанието със сигурност няма да видим много обиколки със софт. Меката смес не издържаше особено дълго днес, затова трябва да преценим какво ще правим по-нататък. Но за квалификацията мисля, че това въпреки всичко ще е предпочитаната гума.