Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Разполагаме с бърза кола

Фетел: Разполагаме с бърза кола

29
0
2013,Бахрейн,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел определено се надява да повтори победата си от миналата година и през този уикенд в Бахрейн. Световният шампион смята, че отборът му се намира в доста добра позиция, след като успя да постигне трето време в днешния ден, без обаче да се доближава до изчерпването на пълния потенциал на колата.

„Лотус бяха бързи, Ферари също изглеждат доста добре, а Мерцедес за момента може би изостава“, направи бърз анализ Фетел след тренировките в петъчния ден. „За нас нещата изглеждаха ОК. При излизанията с нови гуми и не толкова много гориво не бях особено доволен. Затова свидетелстват и резултатите. Но смятам, че колата ни е много бърза и вероятно по време на състезанието ще решим, какви гуми и тактика да използваме. Трябва да анализираме данните и да се опитаме да направим оптималните промени, за да се представим добре в неделя.

Мисля, че ще има толкова спирания, колкото и през миналата седмица. Изглежда, че гумите се износват точно толкова бързо, колкото и в Китай. Условията обаче са еднакви за всички. Разбира се, всички опитваме да съхраним гумите колкото се може по-дълго, но не трябва да се оплакваме. Трябва да подобрим представянето си. Колата ни изглежда функционира за момента много добре, просто трябва да извлечем максимума от гумите. Както в една обиколка, така и в дълга серия.

Изглежда, че гумите държат 10-12, максимум 15 обиколки. Особено задните гуми се износват много бързо. Когато пред теб няма никой, тогава гумите се износват по-малко. Когато обаче си в трафик, тогава определено страдат повече.

Мисля, че разликата между двете смеси тук не е толкова сериозна. Ще трябва да се постараем утре да намерим скорост за квалификацията и да се представим добре в нея. Ако всичко се получи, тогава нашата кола е достатъчна добра, за да се класира начело. Тогава вече можем да мислим и за победа. Затова трябва да атакуваме.“