Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с неочакван съперник в Гран при на Сингапур

Фетел с неочакван съперник в Гран при на Сингапур

17
0
Ред Бул,Себастиан Фетел,Сингапур

Най-сериозният противник на Себастиян Фетел в момента не носи нито каска, нито оверал. Докато германецът успя без особени проблеми да задържи зад себе си Фернандо Алонсо в Белгия и Италия, то за Гран при на Сингапур Фетел очаква сериозни проблеми с умората.

„Звучи малко необичайно, но защото състезанието започва 20:00 ч. местно време, ние се опитваме да продължим да живеем по европейско време, за да сме в кондиция до късно вечерта“, обяснява Фетел. „Ставам едва по обяд и закусвам в 14:00 ч.“

Това отговаря на 08:00 ч. средно европейско време. За момента надпреварата в Сингапур е единствената, която се провежда след залез слънце. За осветлението се грижат над 1500 осветителни тела и заради този начин на провеждане пилотите трябва да свикнат на различен ритъм от този, на които са свикнали.

„Малко е странно, да обядваш едва вечерта и да си лягаш в ранните часове на деня. През миналата година се постарах да спусна щорите възможно най-ниско, за да не ме събуди слънцето прекалено рано. Половината нощ прекарвам пред телевизора, гледам DVD-а и си лягам към 5 часа.

Правим това от няколко години и се чувстваме значително по-добре, отколкото се чувствахме през първите години.“

Преднината на Фетел пред втория Фернандо Алонсо е 53 точки при оставащи още 7 състезания.

„Важното е да продължим да гледаме само собственото си представяне“, продължава Фетел. Германецът не се интересува, кога ще стане шампион. Целта отново е защитата на титлата. Той спечели надпреварите в Сингапур през последните две години. През тази година отново се надява да стори същото.

„Това е едно от най-трудните състезания в календара. Да спечелиш там е нещо изключително и на подиума чувстваш, че наистина си заслужил шампанското си. Трасето е доста неравно и почти няма място за грешки. Освен това състезанието продължава близо 2 часа и имаш чувството, че ще продължи вечно. Температурите са над 30 градуса и високата влажност е всичко друго, но не и приятна за нас. Все пак Сингапур е единствено по рода си състезание-спектакъл.“