Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Само гумите бяха виновни за резултатите днес

Фетел: Само гумите бяха виновни за резултатите днес

21
0
Испания,квалификация,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел смята, че единствено и само гумите на Пирели са виновни за постигнатите резултати през днешния ден. Световният шампион завърши на четвърто място, след като пилотите на Ферари и Кими Райконен успяха да се справят по-добре с износването на гумите. Фернандо Алонсо излезе пред пилота на Ред Бул още след първите спирания, а в последствие бе изпреварен от Райконен и Маса.

„Смятам, че можем да сме доволни от постигнатото през днешния ден – или най-малкото трябва да сме доволни“, заяви Фетел след състезанието. „Трите коли пред мен бяха прекалено бързи и по отношение на гумите те свършиха по-добра работа от нас днес. Мисля, че колата ни е достатъчно бърза, но нещо в работата с гумите предизвиква по-сериозно износване. Явно е, че трима човека днес се справиха по-добре, така че трябва да наваксваме. Не става дума за скоростта на нашата кола, става дума за износването на гумите.“

Фетел смята, че е направил стратегическа грешка, опитвайки се първоначално да кара със стратегия от три стопа, преди да превключи на четири.

„Опитахме се да караме с три стопа, но в крайна сметка се оказа, че е невъзможно да направим подобно нещо.“