Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел съжалява, че сезонът свършва

Фетел съжалява, че сезонът свършва

35
0
2013,Бразилия,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел постигна девета поредна победа през този сезон и с общо 13 триумфа приключи със стил годината. Германският пилот на Ред Бул за пореден път се наложи над конкуренцията, като само в началото на надпреварата остави водачеството в ръцете на Нико Розберг. И то само за една обиколка.

„Това, което ти постигна не е постигал никой преди теб“, радваше се в комуникацията помежду им Кристиян Хорнер.

„Дааа, това е невероятно“, отговори от своя страна Фетел, който отново направи шоу за публиката след финала на състезанието. „След подобен сезон едва ли мога да искам нещо повече. Ако трябва да съм честен – извинете ме за израза – бе от една страна перверзно, колко силни и постоянни бяхме в последните състезания. Почти не допуснахме грешки през този сезон. При второто спиране това не изглеждаше точно така, но с изключение на някои моменти, годината бе невероятна за нас.

В известна степен дори се чувствам тъжен, че сезонът завърши. След лятната пауза успяхме да спечелим всички състезания, което бе невероятно.

Днешното състезание бе доста трудно, но успяхме да се справим въпреки първоначалните трудности. След като успях да си върна първото място, после шансовете ми за успех бяха по-сериозни. Имаше известно объркване при второто спиране. Влязохме едновременно, но за щастие получих четири колела. Беше леко куриозно. Дъждът в края обърка леко нещата, защото не се знаеше дали ще спре или ще продължи да вали.

Искам да благодаря на екип и на Марк, който имаше прекрасна кариера във Формула 1. Може би не винаги сме се разбирали идеално, но винаги сме се отнасяли с уважение един към друг. Научил съм много от него и успяхме да постигнем много победи за екипа в съвместния си престой в Ред Бул.

Искам да благодаря и на един друг човек – Том Бач, който работи дълго по моята кола. За съжаление и той ни напуска, и затова аз искам да му благодаря за всичката работа, която е свършил.

Годината бе невероятна за нас, а днес бе поредния невероятен ден. Трябва да се насладим на всеки миг, както казах и по радиото. Всеки от отбора е допринесъл за успехите ни.

Щастлив съм, да бъде звено от веригата и не смятам, че съм по-важен от когото и да е. Вярно е – аз имам привилегията да карам колата, но постигнатото от нас е отборно постижение. Подобно нещо не идва случайно. Сега ще се порадвам на зимата, на почивката и на идващите празници.‘