Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел съжалява за ниската си скорост на правите

Фетел съжалява за ниската си скорост на правите

41
0
2014,Бахрейн,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел завърши на шеста позиция Гран при на Бахрейн, след като стартира от десетото място. Въпреки това той не бе особено доволен от резултата си, още повече, че стартиралият от 13-а позиция негов съотборник Даниел Рикиардо го изпревари и се класира четвърти.

„Не мисля, че можеше да направя нещо повече днес“, обясни Фетел след състезанието. „В края на състезанието си мислех, че ще успея да се придвижа напред с меките гуми. Това обаче не бе така. Не знам, защо не се получи. Просто бях много бавен на правите. Не само в сравнение с колите със задвижващи системи Мерцедес, но и спрямо Даниел. Не знам, защо загубих толкова скорост. Опитах се да го задържа зад себе си, но той определено бе по-бърз и дори успя да мине още позиция напред.

В първата част от състезанието имах проблеми със системата DRS, но после тя функционираше добре. Като цяло бе доста трудно за нас да опитаме изпреварвания. Дори да бяхме по-бързи от хората пред нас бе много трудно да ги изпреварим. Това обаче ни бе ясно още в началото.

Дори с невъоръжено око може да се види, че в момента Мерцедес са много по-силни от останалите отбори. Особено когато става дума за скорост на правите. А тук има доста такива.“

Оказа се, че Фетел е имал проблеми с работата на MGU-H, което не е позволявало на батериите да получават достатъчно енергия, която да бъде използвана в последствие на правите.