Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се размина с наказание за изпреварване на жълти знамена

Фетел се размина с наказание за изпреварване на жълти знамена

53
0

Победителят в Гран при на Малайзия Себастиан Фетел се размина с наказание задето изпревари Ярно Трули (Лотус) при наличие на жълти знамена на пистата Сепанг. Стюардите на надпреварата получиха доклад от директора на състезанието Чарли Уайтинг за това, че немският пилот на Ред Бул е задминал италианеца в зона, където маршалите са предупреждавали с флаговете за опасност – заради спрялото встрани Ферари на Фернандо Алонсо.

След преглед на видео материалите и телеметричните данни стюардите, които този уикенд работиха заедно с бившия пилот от Формула 1 Джони Хърбърт, решиха да не налагат санкция на Фетел. Причините са, че пилотът на Ред Бул е намалил значително скоростта си в района с жълти знамена, а същевременно му е било съобщено и че Лотус-ът се движи бавно заради технически проблем.

Странно стечение на обстоятелствата е, но именно изпреварване на Трули (но тогава с Тойота) навлече куп неприятности на Люис Хамилтън (Макларън) след миналогодишната Гран при на Австралия. Днес пък стилът на управление на англичанина му навлече гнева на Рено заради тактиката и поведението му при атаките срещу Виталий Петров.