Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Сепанг е по-сложна писта, отколкото изглежда

Фетел: Сепанг е по-сложна писта, отколкото изглежда

96
0
Себастиан Фетел

Пистата Сепанг всъщност е по-трудна, отколкото изглежда, твърди двукратният световен шампион Себастиан Фетел. Германецът, отборът му Ред Бул и Марк Уебър се подготвят за втория кръг от световния шампионат на Формула 1, който ще се проведе в края на тази седмица в Малайзия.

Трасето определено е по-сложно, отколкото изглежда на пръв поглед – заяви Фетел. – Има големи зони за сигурност, широко е и това кара мнозина да смятат, че е лесно, но не е. Жегата, високата влажност и времето не са единствените предизвикателства, тъй като основното е да намериш идеални настройки за автомобила. Има две прави, дълги почти по километър, но се налага да се търси компромис за завоите. Надявам се на силен резултат на Сепанг – каза още той.

Уебър също отбеляза колко топло е на малайзийската писта. Австралиецът не постигна най-добрия възможен резултат в домашната си надпревара, но ще се бори за по-добро представяне на пистата до Куала Лумпур.

В Малайзия е много, много горещо и температурата на трасето се отразява крайно зле на гумите, така че за това ще трябва да внимаваме. Пистата обаче е истинска красота и чувството да караш там с болид от Формула 1 е изумително, особено в средния сектор. Има различни изисквания от трасето в Мелбърн. Но като цяло е страхотно място и събитие – коментира Марк.