Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел щастлив след постигнатата победа

Фетел щастлив след постигнатата победа

76
0
2013,Бахрейн,Ред Бул,Себастиан Фетел

С изключително самочувствие и решителност Себастиян Фетел успя да излезе начело броени обиколки след началото на състезанието. Колата на германецът вървеше прекрасно и пилотът на Ред Бул успя да постигне убедителна победа. Световният шампион повтори победата си от миналата година и записа втори триумф за сезона.

„Днешния старт бе изключително приятен, имах доста твърди двубой в първите няколко обиколки“, заяви Фетел. „На старта никога не се знае, колко ще си бърз, защото всичко може да се промени за секунди.

Беше много важно да изляза начело, видяхме това в миналото състезание. Когато си зациклил след някого, това влияе значително на износването на гумите. А трябваше да се възползваме от предимството, че спестихме гуми вчера в квалификацията.

Обичам, когато няма никой пред мен, затова натиснах здраво още в началото. За радост след като излязох начело успях да поддържам добра скорост, която ни позволи да спечелим.

Чудесна работа на целия отбор, искам да поздравя всички във фабриката и най-вече хората, които изработиха днешната ми стратегия. Тя днес функционира чудесно, точно така, както очаквахме, което значи че правилно сме изчислили всичко днес.“