Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Щеше да е прекалено рисковано да атакувам Алонсо

Фетел: Щеше да е прекалено рисковано да атакувам Алонсо

41
0
Себастиан Фетел

Втори завърши Гран при на Сингапур пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел. Германецът преследва от старта до финала Фернандо Алонсо (Ферари) и пресече линията под карирания флаг на малко под 0,3 сек от испанеца.

– Към края на първата част от дистанцията меките ми гуми бяха почти напълно износени и автомобилът ми се пързаляше сериозно. Влязохме в бокса едновременно с Ферари и за съжаление аз допуснах малка грешка при пистопа си. Иначе битката можеше да е още по-близка – призна Фетел.

Германецът допълни, че се е опитал да притиска възможно най-много Алонсо, да го принуди да сбърка, но съперникът му удържа положението и не допусна нищо сериозно, което да застраши лидерството му.

– Направих го, защото тук е много трудно да се изпреварва – щеше да е прекалено рисковано. В крайна сметка съм втори и печеля нелоши точки. Най-важното е, че болидът бе бърз през целия уикенд. Вчера в квалификацията просто нещо липсваше и оказа влияние и днес. Някои хора коментираха стартовете ни, но пък сега потеглих добре, така че сме направили отличен прогрес в този аспект – заяви още Фетел.