Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел сигурен, че Ред Бул ще се представи успешно в домашното си...

Фетел сигурен, че Ред Бул ще се представи успешно в домашното си състезание

103
0
Себастиан Фетел

След повече от 10 години прекъсване Формула 1 се завръща в Австрия. На трасето край Шпилберг, което тогава носеше името А1 Ринг традиционно ставаха както интересни, така и скандални състезания (подробен материал за пистата в Австрия и нейната история може да намерите в 172-и брой на списание ClubS1). След като пистата бе закупена от Дитрих Матешиц, тя не само промени името си, което вече е Ред Бул Ринг, но и претърпя известни промени.

Светът на Формула 1 приема с радост завръщането си в Австрия, като особено голяма е тя в екипа на Ред Бул.

„Радвам се на това още от началото на сезона“, заяви Фетел в началото на тази седмица. „За нашия отбор състезанието на това трасе носи особена мотивация. Разбира се пистата бе променена в последните години според последните стандарти, но аз имам незабравими моменти и опит събирани там. Мога да кажа и да подчертая, че наистина харесвам това трасе.“

Първите обиколки с едноместен болид за Фетел са именно на трасето край Шпилберг.

„Тогава за първи път получих шанса, да тества едноместна кола, благодарение на семейство Ауйнгер. За мен като картинг пилот това бе голяма крачка напред, нещо напълно ново, към което тепърва трябваше да привиквам. Защото вече бях закопчан с колани и защото колата бе значително по-голяма. Това ми бе от голяма помощ и човек няма как да забрави подобно нещо.“

След като за последно кара там в състезание от Формула BMW през 2003 г., Фетел имаше шанса през последния месец да кара там заедно с Герхард Бергер в рекламно събитие на Ред Бул. Докато германецът кара с Ферари-то на Бергер от 1988 г., австриецът бе с кола на Ред Бул.

„Новото трасе Ред Бул Ринг е наистина невероятно. Тук карането ще е от решаващо значение. Няма много завои, но за сметка на това наличните са доста взискателни към пилотите.

За феновете състезанието в Австрия също ще е чудесно преживяване, защото трасето се вижда чудесно от всякъде. За нас пилотите пък е чудесно непрекъснатото изкачване и спускане по склоновете, при това със скорост от 300 км/ч. Не трябва да забравяме и природата около пистата. Тя е невероятна, обичам да гледам планини и гори.

За мен и за отбора е чест да караме в домашното състезание на тази писта. Сигурен съм, че това ще ни окрили.“