Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че не доминира като Шумахер

Фетел смята, че не доминира като Шумахер

42
0
Дженсън Бътън,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че далеч не доминира като Михаел Шумахер преди десетилетие, каквото сравнение бе направено наскоро от Люис Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес обясни как заспивал преди години след старта, тъй като знаел, че състезателят на Ферари ще спечели поредната надпревара. Според него това отблъсква част от телевизионната аудитория на Формула 1. Впоследствие англичанинът поясни, че Фетел заслужава всичките си успехи, върши перфектна работа и е страхотен състезател и човек.

Трикратният световен шампион обаче не е съгласен със сравнението. Според него доминацията на Шумахер бе много по-ясно изразена и това се вижда от разликите на пистата.

Едно състезание бе изключение според мен и това е Сингапур. Темпото ни там бе с две секунди на обиколка по-добро от това на другите, но много зависеше и кои точно автомобили са зад нас. В Корея, която много прилича на Спа, авансът за цялата надпревара бе между три и шест секунди. При Шумахер говорим за около 30 секунди, така че има голяма разлика. Хубаво е да имаш преднина от три секунди, но една глупава грешка с блокиране на гуми в Корея – което винаги може да се случи – и това време вече няма никакво значение в сравнение с 30 сек – обясни днес на пистата Сузука Себастиан.

Пилотът на Ред Бул смята освен това, че заедно с екипа си е постигнал напредък в квалификациите, в които Мерцедес имаха предимство в началото на сезона.

Няма някакво конкретно обяснение от наша страна. Не е като да сме сложили определена част на болида и изведнъж той да е станал по-бърз. Подобрихме автомобила (като цяло), така че още при пристигането на Спа RB9 бе по-силен, отколкото в Унгария. Сигурен съм, че и другите са направили същото, макар че напоследък изглежда имаме доста силни нови компоненти – допълни Фетел.

Той може да спечели титлата във Формула 1 още този уикенд, ако победи в Гран при на Япония, а Фернандо Алонсо финишира девети или по-назад на Сузука.

Очевидно е, че може да стане, но не зависи само от нас. Ще се опитаме да свършим нашата работа и ще видим какво ще стане. Би било наистина специално да го постигнем тук. Пистата е фантастична – една от тези, които харесвам най-много. Но нашата цел е да спечелим шампионата, а не да го направим на някое конкретно трасе – повтори почти дословно коментара си отпреди няколко дни Фетел.