Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Смятам, че сме добре подготвени за състезанието

Фетел: Смятам, че сме добре подготвени за състезанието

74
0
2013,Индия,Ред Бул,Себастиан Фетел

При третото си появяване на пистата Будх Интенешънъл, Себастиян Фетел успя да спечели своя трети полпозишън. Така германецът е на път да си подсигури предсрочно четвърта световна титла още в утрешния ден. Пилотът на Ред Бул бе определено доволен след края на днешната квалификация.

„Колата днес бе невероятно добра“, призна Фетел, който остави далеч зад себе си конкуренцията. „До този момент на уикенда нещата се развиват наистина чудесно. Нямаше нужда да правим сериозни промени. Винаги обикновено има нещо, което не успяваме съвсем да изпипаме, но този път всичко минава наистина добре. Мисля, че сме свършили наистина чудесна работа в симулатора и дойдохме тук с наистина чудесен баланс. Настроихме се разбира се към условията на пистата, но като цяло смятам, че това трасе наистина ни подхожда.

Нещата прогресивно се подобряваха. Особено в квалификацията с новите гуми усетих голямо удоволствие. Пистата е наистина чудесна, особено средната част с многото бързи завои. Когато колата действа така, както искаш ти, обиколките тук наистина са удоволствие. Успяхме да свършим добре своята работа и можем да сме много доволни от постигнатото.

Все пак си мисля, че утре в състезанието ще е наистина трудно. Стратегиите ще са доста различни, както се видя от избраната от Марк тактика. В тренировките се видя ясно, че е доста трудно меките гуми да се запазят в по-дълга серия от обиколки. Затова ще е доста интересно. Все пак си мисля, че ако направим всичко така, както трябва ще имаме възможност да постигнем един наистина добър резултат.

Опитвам се да не мисля за предсрочното спечелване на титлата, но разбира се това е трудно, когато всеки втори в падока ти задава подобни въпроси. В миналото успяхме да се справим с напрежението и правехме правилните крачки напред. Така че, защо да променяме нещо утре в предстоящото състезание? Намираме се на добра позиция и сме работили усилено, за да стигнем до тук. Утре ни предстои тежко състезание, защото е трудно да се избере правилната стратегия. Надпреварата обаче е дълга и ние разполагаме с чудесен пакет. Мисля, че ще се справим добре.“