Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Стартът бе жизненоважен, после само държах аванса

Фетел: Стартът бе жизненоважен, после само държах аванса

94
0
Гран при на Австралия,Ред Бул

Себастиан Фетел започна новия сезон във Формула 1 така, както приключи миналия – с победа. Най-младият световен шампион в историята на спорта контролира без проблеми Гран при на Австралия от началото до края й, като в края дори си позволи леко да намали, тъй като имаше достатъчен аванс. Въпреки това германецът заяви, че надпреварата въобще не е била лесна.

Стартът бе жизненоважен, а от чистата страна на трасето аз потеглих много добре. Не знаех дали е достатъчно, но след това видях, че Люис и Марк се борят за позиция. Измъкнах се в първия тур и след това единствено се старах да държа аванса си в началната част. Люис ме настигна, когато гумите се износиха. Според мен избрахме правилния момент за спиране в бокса, тъй като просто не можех да продължавам. След първия път беше особено важно да задмина Дженсън, което и сторих. Във втората част на състезанието не знаех какво става зад Люис – дали го притискат или не, но към финала имах контрол. Научихме много неща днес – коментира Фетел.

Съотборникът му Марк Уебър в същото време имаше значително повече главоболия, като освен това бе трети на грида, а финишира пети. Австралиецът обаче така и не разбра на какво се дължи липсата на скорост в болида му.

Нямаше какво повече да направя днес. Последно загубих позиция от Фернандо при спиранията в бокса и ситуацията е доста разочароваща. Себ направи чудесно състезание, показващо какво може автомобилът ни, но нещата не бяха нормални за мен – просто нямах темпото на първите в колоната. Трудна надпревара, в която натисках колкото мога, но отговорът не беше на ниво. Засега оставам спокоен, това бе само първи кръг. Но пък имах проблеми с гумите много по-рано от Себастиан. Сега нямам търпени за Малайзия, иска ми се състезанието там да беше още утре – заяви Марк.