Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел търси подобрение с промяна на изпускателната система

Фетел търси подобрение с промяна на изпускателната система

48
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Началото на сезона със сигурност не премина по начина, по който световният шампион Себастиян Фетел се надяваше това да стане. Екипът на Ред Бул за момента не оправдава очакванията за продължаване на доминацията от миналата година. Особено в бърза обиколка Фетел се оплакваше, че колата се държи непредсказуемо. Германецът изпитва сериозни затруднения и това се видя в първите два уикенда този сезон.

Реакцията на отбора не закъсня и в петъчния ден колата на световният шампион ще бъде с конфигурацията на ауспусите, използвана при първите тестове за годината в Херес и Барселона. Ако експериментът не донесе резултати, екипът има готовност отново да върне последната версия на изпускателната система в събота.

Не е ясно обаче дали Фетел ще има възможност да сравни резултатите, защото в петък има 80% вероятност да завали дъжд по време на първата свободна тренировка. За втората пък вероятността е 60%.

За Уебър пък ситуацията с баланса не бе толкова притеснителна. Австралиецът отново ще разчита на решението, при което изходите на ауспуховите тръби са изтеглени доста напред. Това бе и конфигурацията, използвана в последните два дни от предсезонните тестове.