Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Това бе максимумът за днешния ден

Фетел: Това бе максимумът за днешния ден

28
0
Испания,квалификация,Ред Бул,Себастиан Фетел

Темпото на Мерцедес в квалификацията определено не бе по силите на останалите отбори. Това бе ясно и за световният шампион Себастиян Фетел, който бе доволен от постигнатото трето място.

„Доста съм доволен от постигнатия резултат“, заяви Фетел след квалификацията. „Като се има предвид постигнатите от Мерцедес времена, третата позиция е максимумът, който можехме да постигнем. Като цяло вчера не бях много доволен от баланса на колата, особено в последния сектор. Днес обаче бе значително по-добре и направихме добра квалификация. Решихме да използваме различен подход от този, които голяма част от останалите избраха. Използвахме само по-меките гуми и спестихме твърдите за състезанието. Дали това ще ни помогне утре, ще видим. Ще бъде интересна надпревара.

Още през зимата видяхме, че тук гумите се износват значително. С летните температури ще има известни разлики, но със сигурност няма да държат много по-дълго. Със сигурност обаче е добре, да стартираш по-напред в тази надпревара, за да можем да атакуваме победа.“

Представянето на Фетел бе похвалено и от тим шефа Кристиян Хорнер, който изрази опасения преди квалификацията.

„Себастиян направи чудесна обиколка в края и извади максимума от колата“, заяви Хорнер пред RTL. „Нямахме темпото, да се противопоставим на Мерцедес в една обиколка. Надяваме се в състезанието да е обратното.

Винаги трябва да се съобразява квалификацията със стратегията и гумите. Винаги е добре, когато в квалификацията си близо до върха, но критичната и решаваща точка ще е износването на гумите.

Марк определено не направи най-добрата си обиколка, но разликата между третия и осмия е много малка. Затова и най-малката слабост се отразява.“