Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Трябваше да е разходка в парка

Фетел: Трябваше да е разходка в парка

52
0

Себастиян Фетел определено изглеждаше разочарован и ядосан след края на състезанието в Унгария. Излизането на колата за сигурност за пистата обърна събитията, които изглежда той контролираше перфектно. От преднина с повече от 10 секунди се получи загуба на две места и трета позиция в крайна сметка. Вместо победа, последното място на подиума.

„Определено бяхме най-бързите тук и трябваше да спечелим двойна победа“, обясняваше разочарованият Фетел. „Поради различни причини обаче това не стана. По време на състезанието не разбрах, за какво съм наказан. По-късно ми обясниха, но определено не съм съгласен. Но това не променя нищо.

Явно заспах при прибирането на колата за сигурност. Явно се доверих прекалено на радио връзката. По това време обаче изгубихме комуникациите и мислех, че имаме още една обиколка зад сейфти кара. Не видях, че е изключила светлините, видях когато отби в бокса, но беше късно. Не съм имал никакви лоши намерения.

Заплатихме прекалено висока цена за никакво нарушение. Видяхме нарушение на правилата и в Германия, но тогава не последва нищо.

Направих добър старт и въобще първата част бе силна, нямаше от какво да се притесняваме. Това трябваше да е просто разходка до финала. Разходката обаче не се състоя и бях заключен зад Алонсо. Бях бесен и определено загубих ритъм.

Фернандо бе много по-бърз на правата и за мен бе невъзможно да го изпреваря. Чаках шанс, грешка от негова страна, но напразно. Все пак трябва да продължим напред и да не униваме. Има още достатъчно състезания.“