Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Третата позиция беше максимумът

Фетел: Третата позиция беше максимумът

41
0

Себастиан Фетел смята, че 3-ото място в квалификацията за Гран при ан Мекиско е било максимумът, който е можел да постигне. Асът на Ферари беше изпреварен от двамата пилоти на Мерцедес и с оглед на разликата от близо 0.4 сек. смята, че не е имало възможност да се класира по-напред. Германецът също така похвали отбора за подобренията по настройките спрямо петъчния ден.

„Третото място беше максималното, затова това беше още един много добър ден, заяви Себ< който остави зад себе си двете коли на Ред Бул. – Мисля, че направиха стъпка напред спрямо вчера и можем да бъдем доволни. За утре сме готови да дадем отново всичко.“

Четирикратният шампион добави, че се надява да бъде на позиция да се възползва от евентуална схватка отпред между Розберг и Хамилтън. „Никога не знаеш какво ще се случи. Нека да се надяваме, че нищо няма да се случи на нас. Дано да сме в добра позиция. Много неща могат да се случат. Състезателното ни темпо изглеждаше добре в петък.“

Кими Райконен с другия болид на Ферари обаче нямаше късмет. След проблем с двигателя в 3-ата тренировка, по-късно в квалификацията се наложи той да се прибере преди края на втората й част заради проблем със спирачките. Тогава стана ясно, че проблемът с мотора е довел до такъв със скоростната кутия и тя трябва да бъде сменена. Така Ледения ще стартира едва 18-и.

„Момчетата свършиха много добра работа да поставят стария двигател в колата за квалификацията, обясни финландецът. – Трябваше да поставим и нова скоростната кутия, защото имаше пожар. Още не сме 100% сигурни какво стана в сутрешната сесия. Във втората част на квалификацията имах малък проблем със спирачките и не планирахме изобщо да стигнем до 3-ата част. Нямаше смисъл да натискам, за да спечеля 1-2 позиции за утре.