Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел убеден, че ще е конкурентоспособен в състезанието независимо от условията

Фетел убеден, че ще е конкурентоспособен в състезанието независимо от условията

37
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел е убеден, че ще е конкурентоспособен в утрешната Гран при на Канада независимо от условията по време на състезанието.

Пилотът на Ред Бул спечели полпозишъна за седмия кръг от световния шампионат в сесия, в която условията на пистата Жил Вилньов се сменяха непрекъснато.

Днес видяхме колко сложна бе пистата на места, в други участъци настилката бе по-суха от очакваното, а в следващ тур условията се оказваха напълно различни. Трудно е да се предскаже какво ще е времето утре, но прогнозата предвижда да е малко по-благоприятно от днешното. Последно чух, че ще е сухо, но всъщност това няма значение. Имаме останали мокри гуми, както и много сликове. Според мен ще е интересна надпревара, ако условията са смесени – много неща могат да се случат. В квалификацията бе трудно да се прецени на момента какво става, тъй като не бяхме наясно на какво ще попаднем при всяко излизане. Да, през цялата сесия карахме с интермедии, но бе крайно сложно да се адаптираш, особено накрая, когато решихме да направим две серии. Смятахме, че втората ще е по-бърза, тъй като разполагахме с нов комплект гуми, но тогава в последния сектор започна да вали. Продължих направо на последния шикан в едната си обиколка, а във втората допуснах грешка на друго място на трасето. В крайна сметка излезе, че условията са били най-добри при първото излизане, а това бе изненада в известна степен. Бях обаче много щастлив, че този първи тур се оказа достатъчно добър, макар битката с Люис [Хамилтън] да бе много близка – обясни трикратният световен шампион.

Марк Уебър остана пети на грида, след като бе най-бърз в скъсената наполовина последна свободна тренировка. Той сподели, че му се е искало да е малко по-напред от тази позиция, но така или иначе я приема.

Надпреварата утре е дълга, така че да видим как ще се развие. [Валтери] Ботас свърши добра работа и би трябвало да се получи интересно състезание. Би било по-добре за всички утре да е сухо, тъй като нещата ще станат малко по-предсказуеми. А и видимостта тук не е добра, когато вали – допълни австралиецът.