Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел учуден от сериозната преднина

Фетел учуден от сериозната преднина

64
0
2013,Ред Бул,Себастиян Фетел,Сингапур

Себастиян Фетел бе най-бързият пилот в днешния ден в Сингапур след като изпревари с 0,6 сек. своя съотборник Марк Уебър. Повече от секунда пък германец бе по-бърз от третия Нико Розберг от екипа на Мерцедес.

“Бе доста напрегнат и топъл ден, но като цяло мисля, че се справихме добре”, заяви германецът след края на петъчния ден. “Сутринта не се чувствах особено добре, защото задната ос бе доста нестабилна. Следобед обаче успяхме да направим крачка напред и колата определено подобри поведението си. Мисля, че когато имаш достатъчно доверие в колата, това ти дава повече скорост, защото не се притесняваш да минаваш по-близо до стените и мантинелите.

Като цяло днес нямахме проблеми и всичко мина по план. Направихме добри серии от обиколки и с двата типа гуми. Марк успя да направи по-дълги серии и с двете смеси. Успяхме да свършим много работа.

В тези условия е доста трудно в колата, защото влажността надхвърля 70%. По време на свободните тренировки нямаме нищо за пиене в колите, от тази гледна точка в състезанията е по-добре. Губиш доста течности и се потиш непрекъснато.

Мисля, че Мерцедес ще са доста силни на това трасе и поради тази причина съм изненадан от сериозната разлика във времената. Бях изненадан и от факта, колко по-добра бе обиколката ми със супер софт гумите в сравнение с медиум сместа. Мисля, че сме наистина бързи, но разликата не е показателна. Вероятно момчетата от Мерцедес не са успели да направят чиста обиколка. Очаквам да са много силни утре в квалификацията.”