Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Утре се дават точките, всичко е възможно

Фетел: Утре се дават точките, всичко е възможно

30
0
Барселона,Ред Бул,Себастиан Фетел

Двукратният шампион Себастиян Фетел ще стартира от осма позиция в състезанието за голямата награда на Испания. След като той използва последния си нов комплект меки гуми още във втората част на квалификацията, „за да достигна сигурно до третата“, в последната част той въобще не направи бърза обиколка. Това бе направено с цел да се запазят гуми за състезанието.

„Има едно странно правило: Който премине първи в третата част на квалификацията през старт финалната линия, но на направи обиколка за време, ще спечели пол позишън, ако всички останали направят същото“, обясни Фетел. „Затова стояхме толкова дълго в края на питлейна, защото смятахме че и останалите ще направят същото.

Без нови меки гуми в последната част на квалификацията борбата бе вече загубена. В края се опитах да изпреваря поне Нико, но времето ми не бе добро и решихме да не довършвам обиколката. Така утре ще можем да избираме с какви гуми да стартирам.

Останалите отбори са наваксали доста. Ако ставаше дума за 0,1-0,2 сек. можеше да се борим, но днес просто трябваше да приемем, че останалите бяха по-бързи от нас днес.

Още не сме решили с какви гуми да застанем на старта. Ако имахме възможност да се борим за пола, нямаше да използваме подобни тактики. Днес обаче това не бе по силите ни. Затова и използвахме различна стратегия.

Но въпреки това мисля, че утре в състезанието всичко може да се случи. Видяхме доста интересни надпревари през тази година. Със сигурност щях да съм щастлив, ако бях най-отпред. Но утре се дават точките и ще се опитаме да вземем максимума.

Надявам се да спечеля позиции още на старта. Утре ще разберем, дали трите комплекта нови твърди гуми ще ни помогнат да минем напред.“