Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Утре ще бъде много интересно

Фетел: Утре ще бъде много интересно

43
0
2012,канада,Ред Бул,Себастиан Фетел

През изминалата година победата му се изплъзна в последната обиколка През тази Себастиян Фетел ще има възможност да стартира от най-добрата възможна позиция. Именно заради това той се надява да спечели в Канада.

„Трудно е да се каже, къде имахме най-голямо предимство“, обясни Себастиян Фетел. „Имахме чудесни дни дотук през този уикенд. Вчера всичко протече добре и нямахме никакви проблеми. Мисля, че си научихме уроците от предишните две състезания.

Тогава имахме доста силни недели, но бяхме бавни в квалификациите и имахме трудности да извлечем всичко от колата. Днес бе важно да направим чиста обиколка. Имах достатъчно доверие в колата и успяхме да разчетем много добре условията.

Много съм доволен от цялата квалификация, от първата, втората и третата част. Имах възможност дори да съм още по-бърз. Все пак обаче тук не е лесно да направиш чиста обиколка с добро темпо във всичките сектори. В началото всичко изглеждаше доста напрегнато. Мислех, че всичко ще се реши от една десета от секундата, но в крайна сметка успях да постигна по-голяма разлика.

Това разбира се е страхотно. Но в крайна сметка предимството ми пред Люис е само осем метра. Мисля, че имаме кола, с която можем да постигнем победа в състезанието. Ще бъде много интересно.“