Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Утре в състезанието всичко е възможно

Фетел: Утре в състезанието всичко е възможно

60
0
германия,Ред Бул,Себастиян Фетел,Хокенхайм

Себастиян Фетел не успя да постигне желания от него резултат в квалификацията за утрешното състезание на пистата Хокенхайм. Германецът изглеждаше доста силен в изминалите сесии и първите две части на тренировката за място, но в последния момент не успя да извади максимума от колата и утре ще стартира от шеста позиция в домашното си Гран при. Предвид обстоятелствата обаче той изглеждаше сравнително доволен от постигнатото.

„Мисля, че показаното в квалификацията бе по-добре от показаното вчера и това днес сутринта“, направи своята равносметка Фетел след квалификацията. „Мисля, че направихме крачка напред, особено що се отнася до квалификацията. Чувствах се значително по-добре от досегашните тренировки за място през този сезон и затова съм убеден, че можем да се представим още по-силно утре.

За съжаление последната ми обиколка не бе перфектна. През целия уикенд до момента имах известни затруднения да извадя максимума от гумите. При последния ми опит направих грешка в първия завой и после гумите леко прегряха, което се отрази на представянето ми в останалата част от обиколката.

Все още има доста неща, върху които да поработим, но съм сигурен, че успехът ни е просто въпрос на време. Трудно е да се мисли за победа предвид превъзходството на Мерцедес, но като цяло смятам да дам всичко от себе си за постигането на един добър резултат. Стартираме от една не чак толкова лоша позиция. Времето може да е решаващ фактор, така че утре всичко е възможно.

Със сигурност няма да ни навреди, ако утре завали преди или по време на състезанието. При нормални обстоятелства ще е трудно да се справим с Мерцедес. Да се движим с тяхната скорост е едно, да ги изпреварим – съвсем друго. Важното е, че в състезателни условия темпото ни е значително по-постоянно, отколкото в една обиколка. Надяваме се на добър резултат в състезанието.“