Начало Избрани Фетел все още не е започнал разговори за нов договор с Астън...

Фетел все още не е започнал разговори за нов договор с Астън Мартин

811
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел все още не е започнал разговори за нов договор с Астън Мартин. Той признава, че преговорите за бъдещето му с британския тим не са приоритет. Германецът основно се е фокусирал върху подобряването на перспективите на отбора на пистата.

Кампанията на Фетел през 2022 г. не започна по най-гладкия начин. Четирикратният световен шампион пропусна първите два кръга от шампионата заради COVID-19. Негов заместник бе Нико Хюлкенберг.

Ситуацията не беше много по-добра за Астън Мартин. Британският конструктор имаше нещастната чест да бъде единственият отбор, който не е спечелил нито една точка след първите три състезания.

След това Фетел донесе най-големия брой точки за отбора с осмото си място в Гран при на Емилия Романя на Имола. Това бе резултат, който той определи като победа за отбора. В момента той има по-голям актив от точки от съотборника си Ланс Строл, въпреки отпаданията в Мелбърн и Маями.

В момента има все повече спекулации относно бъдещето на Фетел в F1. Настоящият му договор изтича в края на годината. Германецът бе попитан как вървят преговорите за договора по време на уикенда за Гран при на Монако.

Все още не сме започнали никакви разговори, заяви Фетел пред медиите.

Очевидно е, че в даден момент ще дойде това време. Но смятам, че сега основният фокус е върху това да подобрим автомобила и да се доближим до предната част на стартовата решетка. Така че цялата енергия в момента е насочена в тази посока. “

Надпреварата по улиците на Монте Карло се превърна във втората надпревара, в която Астън Мартин използва нова доста променен болид AMR22. Фетел призна, че отборът е бил зает с доста други неща в последните седмици.

Искам да кажа, че беше много, много напрегнато да се направят актуализациите за състезанието Барселона, което беше само преди седмица. Честно казано, цялата фабрика беше заета с други неща,“, обясни той.

Фетел завърши Гран при на Монако на десета позиция и донесе още една точка за тима от Силвърстоун. Германецът коментира и представянето си в Княжеството.

„Предвид развитието на състезанието не мисля, че можехме да завършим по-напред“, сподели Фетел.

„Успяхме да вземем точка, което беше добро постижение, защото в Монако винаги е трудно да се постигне напредък, особено при наличието само на една суха линия.“

В първите обиколки беше истинска борба с гумите за мокро.  Затова преминахме към интермедии възможно най-скоро. Научихме повече и за автомобила, след като оптимизирахме настройките с новите части, които въведохме наскоро. Всички тези стъпки ни водят в добра посока за предстоящите състезания.“