Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Всичко се получи; Нюи: Днешната скорост не е гаранция при три...

Фетел: Всичко се получи; Нюи: Днешната скорост не е гаранция при три оставащи старта

53
0
Себастиан Фетел

Щастлив, но и обичайно предпазлив бе Себастиан Фетел след финала на Гран при на Индия, в която води от старта до финала. Двукратният световен шампион спечели четвърта поредна победа (пета за сезона), след като вчера бе недостижим и в квалификацията.

Всичко бе невероятно! Да взема полпозишъна и да спечеля е страхотно. Това наистина е много специална Гран при. Първият сектор е малко бавен, но втори и трети са прекрасни. Този уикенд нямаше нещо, което да объркаме. Заедно работим изключително здраво и затова благодарих на абсолютно всички още по радиото – коментира на подиума пилотът.

На въпроса не усеща ли, че вече държи с една ръка короната за настоящото първенство, той заяви:

– Ако едната ми ръка е върху титлата, то тази на Фернандо [Алонсо] е от другата страна. Видяхме колко бързо се променят нещата. Тук всичко проработи и се получи. Много се гордея с екипа, сега се фокусираме върху Абу Даби следващата седмица, предстои ни още много път.

Съотборникът му Марк Уебър бе втори на грида и през голяма част от надпреварата, но към края загуби KERS-а и позицията си. Той призна, че за него Гран при на Индия бе доста сложна.

Беше трудно състезание, в което едва намерих добър ритъм вследствие на някои проблеми – обясни австралиецът. – Люис [Хамилтън] и Фернандо бяха много силни с твърдите гуми. Доволен съм от начина, по който карах. Битката ми хареса, но нямаше как да се защитя без KERS.

Конструкторът на RB8 Ейдриан Нюи също бе доволен от днешния резултат, но каза, че това представяне може да не се повтори следващата седмица.

Днешната скорост не дава никаква гаранция при три оставащи старта. Фернандо бе много бърз в състезанието, той е невероятен съперник и никога не се отказва. Не се опитвам да предсказвам какво ще стане, не го правя цяла година, а и сезонът наистина е много непредвидим. Идва нова писта с различни предизвикателства. Ние може да не уцелим работния прозорец на гумите, а Макларън или Ферари – да го намерят – сподели той.