Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Жалко е, че отново изпуснахме с малко победата в квалификацията

Фетел: Жалко е, че отново изпуснахме с малко победата в квалификацията

38
0
2013,квалификация,Ред Бул,Себастиан Фетел,Спа

Себастиян Фетел загуби с малко борбата с Люис Хамилтън за първата позиция в днешната квалификация. Въпреки това световният шампион остава оптимист за състезанието след показаното в тренировките темпо.

„Не бе ясно, дали времето дадено в първата обиколка с гумите интермедия ще бъде достатъчно“, обясни германецът. „В началото всички опитахме излизания със сликове. Това може би не бе правилното решение, защото започна да вали по-силно. След това както казах не бе ясно, дали постигнатото време ще е достатъчно.

Изглеждаше, че ще продължи да вали по-силно и затова се опитахме да направим още една бърза обиколка. Тогава обаче дъждът спря и трасето започна отново да става бързо. В последната обиколка се видя, че е наистина бързо. Трудно бе обаче да се намери лимита. Виждах, как в последната обиколка Люис се приближава зад мен. Тогава ми стана ясно, че на определени места можех да съм и по-бърз.

При тези условия обаче може да се случи всичко. Жалко е, че отново изпуснахме победата в квалификацията с толкова малко. Като цяло обаче съм доволен, защото постигнахме добър резултат за отбора. Чакам с нетърпение утрешния ден, защото при тези условия може всичко да се случи.“