Начало Избрани Бин Сулайем след заседанието на F1 комисията: Договорихме се за някои неща

Бин Сулайем след заседанието на F1 комисията: Договорихме се за някои неща

2904
0
Мохамед бин Сулайем
Мохамед бин Сулайем, снимка пресофис бин Сулайем

Президентът на ФИА Мохамед Бин Сулайем сподели някои подробности от заседанието на Комисията на F1. То се проведе на 14 февруари в Лондон. Според Бин Сулайем срещата, по време на която се проведоха дискусии относно драматичната надпревара в Абу Даби на финала на сезон 2021, е била „много добра“. 

Събитията от последното състезание за миналата година все още са обект на разследване. Бин Сулайем председателства заседанието на F1 комисията, която обсъди този въпрос, както и други теми, свързани с началото на новия сезон.

На събирането са присъствали шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер и този на Мерцедес Тото Волф. Президентът на ФИА заяви, че разговорите са били хармонични, въпреки че основната тема е била противоречията от Гран при на Абу Даби.

„Те [Ред Бул и Мерцедес] се държаха прилично“, каза той пред пред Скай Спортс след приключването на срещата.

„Мисля, че беше заради Свети Валентин! Седяха близо един до друг и изглеждаше, че са в добро настроение. Така че всичко беше добре. Очаквах повече забавление, но беше хубаво да видя хармонията помежду им.“

Докато тепърва предстоят конкретни промени в управлението на ФИА или в решенията за състезания, Бин Сулайем обеща „структурни промени“ в близко бъдеще.

Бъдещето на състезателния директор Майкъл Маси продължава да е неясно. Наскоро ФИА потвърди създаването на работна група за назначаване на главен изпълнителен директор, както и привличането на консултант от трета страна за анализ на настоящата структура на управление на органа. 

Тъй като Мерцедес се съгласи да се откаже от намерението си да обжалва резултатите от Абу Даби в светлината на обещанията на ФИА за задълбочен анализ на състезанието и цялото им управление, президентът заяви, че дискусиите на срещата на Комисията, включително с Волф, са били приятелски.

„Договорихме се [за] някои неща“, коментира той.

„Анализът все още продължава и ще е готов в най-скоро време. Това беше добра дискусия, така че ще видим. Информацията ще бъде обявена, но както казахме, интегритетът на ФИА ще остане непокътнат. Избран съм да го пазя, но също така мой дълг е да направя моторспорта възможно най-честен. Беше много добра среща. Минахме през доста важни неща за кампанията, така че очаквам добър сезон във Формула 1.

„Можем да продължим само напред. Това е важно и за ФИА, и за спорта. Можем само да подобрим бъдещето“, завърши Мохамед бин Сулайем.