Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА потвърди, че Фетел ще стартира от питлейна

ФИА потвърди, че Фетел ще стартира от питлейна

55
0

ФИА потвърди, че Себастиан Фетел ще стартира в Гран при на САЩ от питлейна вследствие на смяна на задвижващата система в неговия Ред Бул.

Четирикратният световен шампион обясни няколко пъти в предходни състезателни уикенди, че неминуемо ще се стигне до използване на повече от разрешения брой компоненти. Той не бе сигурен точно кога и къде – оказа се, че ще се случи в Остин. Отборът реши да смени абсолютно всичко.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер все пак каза пред ВВС по време на първата петъчна тренировка, че Фетел ще участва в квалификацията утре.

– Със сигурност ще участваме в квалификацията. Но трябва да сме внимателни с километража. Себастиан трябва да изкара три състезания с тази задвижваща система – обясни Хорнер.

Самият Фетел каза по-рано, че на хартия сезонът му изглежда по-зле, отколкото всъщност е. Той има четири подиума тази година, докато съотборникът му Даниел Рикиардо взе три победи.

– Е, различна година е (в сравнение с предходните), но според мен на хартия изглежда по-зле, отколкото е. Много пъти нямахме възможност да демонстрираме потенциала си, защото други фактори ни забавяха. Но понякога така се случва. Много по-лесно е да се учиш от лоши състезания или ако имаш лош сезон, просто защото проблемите са очевидни. Ако годината е добра, хората обикновено не се съсредоточават върху това какво да подобрят, тъй като всичко си върви. И в двата случая имаш шанс да се учиш. Не съм фен на твърдението, че само лошите надпревари ти дават възможност да разбереш нещо ново. Има много неща в добрите състезания, които също ти помагат да вървиш напред – обясни немският пилот.