Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ограничи работата на батериите в автомобилите на Ферари

ФИА ограничи работата на батериите в автомобилите на Ферари

197
0
Себастиан Фетел

ФИА ограничи работата на батериите в автомобилите на Ферари така, че да предотврати предполагаем режим за заобикаляне на правилата при добавянето на електрическа енергия в обиколка. Според информацията на Марк Хюз от списание Моторспорт от първата тренировка в Монте Карло в болидите на Скудерията има устройство, което да предотвратява подобен ефект.

От международната федерация посочиха изрично, че няма доказателства за нелегални действия от страна на Ферари. Организацията обаче продължава да анализира данни от първите пет старта на шампионата през 2018 г.

Реакцията на ФИА идва, след като въпросът с работата на колите от Маранело бе повдигнат от Ники Лауда. Това, разбира се, не е посочено като причина за поставянето на устройството в червените болиди.

Смята се, че Ферари може да „заобиколи” сензорите на ФИА и да използва режим, който за определено време да увеличи електрическия енергиен поток до над ограничението от 120 kW. Заобикалянето ставало чрез чип, модулиращ съпротивлението между двата източника.

В първата свободна тренировка в княжеството пилотите на Скудерията Себастиан Фетел и Кими Райконен бяха четвърти и пети в подреждането.