Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА и ФОТА са уверени за мерките за намаляване на разходите

ФИА и ФОТА са уверени за мерките за намаляване на разходите

26
0

Международната автомобилна федерация (ФИА) и Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) вярват, че мерките за намаляване на разходите, които са били обсъдени от тях, са им помогнали да осигурят бъдещето на Формула 1.

В сряда президентът на ФИА, Макс Мозли, се срещна с отборите, за да разгледат различните мерки за намаляване на разходите за 2009 и 2010 година. Според британеца това са необходими елементи, в резултат на които спортът да оцелее и да просперира.

Макар и да няма някакви конкретни данни върху какво са се споразумели, ФИА и ФОТА представиха свое официално съобщение, в което казват, че мероприятието е било „най-успешната им среща по въпросите от Формула 1, която ще бъде запомнена от всички.”

Според съобщението се е постигнало съгласие по елементи, които Мозли е очертал в писмо още през юли. Отборите са на мнение, че по този начин не само ще се намалят разходите, ами и Формула 1 ще остане върхът на моторните спортове.

Въпросните взети решения ще бъдат представени в петък пред Световния съвет по моторни спортове на ФИА, след което вече ще има пълни детайли.

Предполага се обаче, че става дума за ограничаване на тестовете, на времето във въздушния тунел и работата по аеродинамиката, а освен това и вероятно ще се ползват повече стандартни части. Все още няма конкретни данни дали е прието решението за стандартните двигатели.