Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА има нови доказателства по шпионския скандал

ФИА има нови доказателства по шпионския скандал

27
0

ФИА е получила нови доказателства по шпионския скандал между Ферари и Макларън.###ФИА е получила нови доказателства по шпионския скандал между Ферари и Макларън. Поради тази причина изслушването в Международния апелативен съд, което бе насрочено за 13 септември, се отменя. Вместо това Световният моторспорт съвет на ФИА ще бъде свикан отново за изслушване в Париж на същата дата. Представители на Макларън са поканени да присъстват на заседанието.
В официалното съобщение на ФИА по този случай се казва:
„Вследствие получаването на ново доказателство Световният моторспорт съвет бе свикан отново за изслушване в Париж на 13 септември.”
Първоначално, след като разгледа случая през юли, Световният съвет обяви Макларън за виновни. Но тъй като нямаше доказателства, че са използвали документите на Ферари, не им бе наложено никакво наказание. Въпреки това ФИА заяви, че ако по-късно бъдат намерени още доказателства по случая, Макларън ще бъдат поканени пак да се явят пред Световния моторспорт съвет. Ако се окажат виновни има опасност да бъдат изключени от шампионата не само през 2007, но и през 2008 г.
Малко след обявяване решението на съвета пък президентът на ФИА Макс Мозли реши да отнесе делото към последната възможна инстанция, а именно – Международният апелативен съд. Сега обаче изслушването в съда е отменено заради получаването на нови доказателства и случаят отново ще гледа от Световния моторспорт съвет.