Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА иска да знае бъдещите планове на Liberty Media

ФИА иска да знае бъдещите планове на Liberty Media

26
0

Международната автомобилна федерация ФИА направи първия си коментар по повод извършената продажба на Формула 1 от CVC на Liberty Media. От централата обявиха, че искат да знаят какви са плановете за бъдещето, които ще следват новите собственици.

ФИА също е акционер в най-комерсиалния автомобилен шампионат с дял от 1 процент, като също трябва да даде одобрението си, за да могат нещата да се задвижат. От федерацията заявиха, че не са участвали по никакъв начин в преговорите между Liberty Media и досегашните собственици от CVC Capital Partners.

“Федерацията очаква допълнителна информация относно условията на транзакцията и приветства възможността за дискусия с всички страни за възможните последствия от това споразумение“, се казва в изявление от ФИА.

Президентът на ФИА Жан Тод от своя страна каза, че очаква с нетърпение да работи с новите собственици. „Тепърва ще видим как тази смяна на собствеността ще повлияе върху Формула 1, заяви француизнът. – Приветстваме тази дългосрочна сделка с компания, чието портфолио съдържа богат набор от спортове, медии и начинания в развлекателния бизнес.“