Начало Избрани ФИА назначи първия главен изпълнителен директор в историята си

ФИА назначи първия главен изпълнителен директор в историята си

849
0
ФИА
снимка: Спас Генев

ФИА назначи първия главен изпълнителен директор в историята си. След като търсеше CEO в продължение на няколко месеца, ръководният орган реши да заложи на Натали Робин. До момента тя заемаше поста главен изпълнителен директор на Волво в Швейцария. Преди това Робин е била на различни ръководни позиции в Даймлер/Крайслер и Нисан.

Откакто зае поста президент на ФИА в края на минала година, Мохамед Бин Сулайем направи поредица от структурни промени в ръководството на ръководния орган на моторните спортове. Всички те целяха подобряване на работата на федерацията.

Бин Сулайем настояваше за назначаването на квалифициран и опитен ръководител, който да подобри дейността на органа, неговото управление и контрола върху финансите му.

Новият главен изпълнителен директор на ФИА владее свободно английски, испански и френски език. Тя ще се присъедини към ръководния орган в близко бъдеще и ще работи в офисите на ФИА в град Женева.

В сегашната си роля Робин ще отговаря за успешното функциониране и финансовите резултати на интегрираната и съгласувана администрация на федерацията. Също така тя ще има основна ролята и в управлението на цялостната стратегия за постигане на визията на ръководството за реформиране на институцията.

Робин също така ще разработва нови планове за търговски растеж. Целта им ще бъде  увеличаването и разнообразяването на потоците от приходи на ФИА. Освен това тя трябва да осигури финансова стабилност. Така трябва  да бъдат осигурени повече ресурси за нашите членовете на федерацията.

„Назначаването на Натали Робин за наш първи главен изпълнителен директор е трансформиращ момент за нашата федерация. Нейният богат опит и лидерство ще бъдат от решаващо значение за подобряване на финансите, управлението и дейността ни“, сподели президентът на ФИА Мохамед Бин Сулайем.

„Тя има доказан опит в осигуряването на диверсификация и растеж, както и в развиването на управленски лидерски способности. Тези качества ще бъдат изключително ценен актив за ФИА и нашите членове. Лично аз я приветствам в екипа и нямам търпение да работим заедно“, добави той.

„Радвам се, че ще бъда първия главен изпълнителен директор на ФИА в такъв важен и вълнуващ момент за федерацията. Очаквам с нетърпение да работя с висшия ръководен екип и президента, за да реализирам тяхната визия за реформа и растеж с участието на целия персонал“, каза Робин.