Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват Фетел за инцидента с Рикиардо, Ред Бул приема наказанието на Верстапен

Разследват Фетел за инцидента с Рикиардо, Ред Бул приема наказанието на Верстапен

91
0

Стюардите на Гран при на Мексико разследват Себастиан Фетел за опасно каране вследствие на инцидента между него и Даниел Рикиардо в последните обиколки на надпреварата.

От Ред Бул заявиха, че приемат наказанието на Макс Верстапен, но искат наказание за германеца заради маневрата му спрямо австралийския им пилот.

Себастиан пък коментира думите на Верстапен, който заяви, че германецът трябва да се върне на училище, за да си оправи езика. Според Фетел самият Макс е „едно голямо дете, талантливо дете, което харесвам по принцип, но трябва да научи някои от движенията по трасето, да се успокои, защото по принцип повече си вреди, отколкото си помага.”

Фетел предизвика и остра реакция с ругатните си по време на състезанието. След като първоначално нямаше реакция от страна на стюардите заради сблъсъка му с Макс, той протестира бурно по радиото, като разговорът бе особено живописен.

Себастиан Фетел: Той трябва да ме пусне, трябва да ме пусне.

Питуол Ферари: ОК, ясно, спокойно.

СФ: Не, това не е правилно. Няма да стоя спокоен. Той ме блокира към Рикиардо.

ПФ: Разбрано.

ПФ: ОК, Верстапен трябва да ти даде позицията. Внимавай за Рикиардо зад теб.

СФ: Мръдни, мръдни, по дяволите!

ПФ: Бил е информиран, трябва да се премести.

СФ: Той е (цензурирано от ФОМ). Само аз ли виждам? Вие не виждате ли това, което гледам аз? Просто ме избутва в Рикиардо!

ПФ: Трябва да се бориш. Чарли [Уайтинг]…

СФ: А сега ми тества спирачките. Честно, мисля, че ще ударя някого. Мисля, че имам спукана гума. Задна лява.

ПФ: Гумите са наред.

СФ: Той трябва да ми даде позицията. Точка.

ПФ: Чарли каза, че…

СФ: Така ли? Ето съобщение за Чарли: м****та ти. Честно, м****та ти.

ПФ: Себастиан, успокой се. Разследват ги. Знам, че не е честно. Но се успокой. Наведи глава и ще говорим после.

Запитан впоследствие дали ще се извини на Чарли Уайтинг за казаното по негов адрес, Фетел каза, че е бил твърде емоционален и съжалява за чутото в ефир.

„Отидох да го видя веднага (след финала). Не разбирам защо е целият шум. Със сигурност не бе правилно да говоря така. Но в своя защита ще кажа, че емоциите и адреналинът бяха много високи. От уважение отидох при него, казах му какво съм сторил. Това е”, допълни немският пилот.

На въпрос какво му е казал Уайтинг Фетел отговори: „Не е ваша работа.”