Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА: Някои пилоти са платили суперлицензите си

ФИА: Някои пилоти са платили суперлицензите си

25
0

Пилотите от Формула 1 са започнали да заплащат задължителните суперлицензи, въпреки че в момента тече известен спор за размера на исканите суми.

Асоциацията на пилотите от Формула 1 (GPDA) бе поискала от своите членове да не плащат засега лицензите си, докато постигнат някакво споразумение с ФИА. И въпреки че GPDA даже официално представи съобщение, в което твърди, че новите увеличения са напълно нечестни и че представляват начин ФИА допълнително да увеличи приходите си, изглежда, че някои пилоти вече не са толкова ядосани.

Говорител на ФИА каза: „Можем да потвърдим, че ФИА е получила плащания от трима пилоти.”

И въпреки че GPDA е недоволна от ситуацията, от асоциацията са категорични, че няма да бойкотират Гран при на Австралия.

Всички трябва да внимават как третират тази тема, тъй като тогава може да се появят заглавия от рода на „Пилотите са недоволни” или „Пилотите подготвят удар” – бе казал Себастиан Фетел.

“А никога не е ставало дума за някакъв протест. Но е факт, че не сме доволни от начина, по който ни бе представено увеличението на суперлицензите. Готови сме да си сътрудничим с ФИА. Но тепърва предстои да се види какво ще стане в бъдеще.”