Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА привиква 7-те

ФИА привиква 7-те

49
0

На 29 юни в сряда седемте снабдявани от Мишлен тимове ще трябва да се явят в Париж, за да дадат обяснение за действията си в САЩ. В писмата изпратени до всеки един от тимовете са отправени сериозни обвинения. Отборите са обвинени в нарушение на сериозна част от членовете на Спортният регламент на ФИА.

Ето и извадка от самите писма: „…Обвинени сте по член 151 с) че:

– не сте успяли да се снабдите с подходящи за състезанието гуми и/или

– неправилна забрана за стартиране на вашите коли и/или

– неправилна забрана за състезаване на вашите коли при ограничена скорост в даден завой, което е безопасно за гумите, с които разполагате и/или

– в комбинация с останалите отбори правене на демонстрация, вредяща на имиджа на Формула 1, чрез прибиране в боксовете непосредствено преди старта.

….Обвинени сте и в това, че не сте обявили на спортните комисари намерението си да не стартирате, с което сте нарушили член 131 от спортния правилник на Формула 1.”

Този член гласи, че отбор, който има техническа невъзможност да стартира в дадено състезание трябва да информира стюардите максимум 45 минути преди началото на състезанието.

Все още не се знае, какви ще бъдат евентуалните наказания за седемте отбора, като най-голяма е заплахата за тима на БАР. След като те бяха наказани заради аферата с тайните резервоари, те са поставени под наблюдение за шест месеца, като в случай на нарушение в този период може и да се стигне до изключване на отбора от шампионата.