Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА призова Рено заради притежание на данни на Макларън

ФИА призова Рено заради притежание на данни на Макларън

56
0

Екипът на Рено е призован да се яви пред Световния моторспорт съвет по обвинение в незаконно притежаване на информация на Макларън.###Екипът на Рено е призован да се яви пред Световния моторспорт съвет по обвинение в незаконно притежаване на информация на Макларън. Френският отбор бе въвлечен в този случай, след като тимът от Уокинг разкри, че техен бивш служител е взел със себе си няколко CD-та с ценни данни, когато се е прехвърлил в Рено. Адвокатите на Сребърните стрели отнесоха въпроса до ФИА малко преди заседанието на Световния моторспорт съвет през септември по шпионския скандал с Ферари. ФИА започна разследване по случая с Рено и сега е решено екипът да се яви пред съвета за доизясняване на случая.
В официалното изявление на ФИА се казва:
„Представители на екипа бяха извикани, за да отговорят на обвинения, защото между септември 2006-та и октомври 2007 г., в нарушение на точка 151с от Международния спортен кодекс, тимът на Рено незаконно е притежавал документи и конфиденциална информация, принадлежаща на Макларън. В нея се включват, но не единствено, планове и важни размери на болида на Макларън, заедно с детайли на зареждащата система на Макларън, сглобяване на скоростната кутия, охлаждащата система за маслото, хидравличната контролираща система и иновационен компонент на окачването, използвани през 2006 и 2007 г. в колите на Макларън.”
От Рено заявиха, че напълно ще съдействат на ФИА. Флавио Бриаторе пък е убеден, че отборът му не е направил нищо незаконно.
Заседанието ще се състои на 6 декември 2007 г.