Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ще има наблюдател в Макларън на Интерлагос

ФИА ще има наблюдател в Макларън на Интерлагос

55
0

ФИА ще определи служебно лице, което да наблюдава дали Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън ще бъдат еднакво третирани от екипа на Макларън в Гран при на Бразилия.###ФИА ще определи служебно лице, което да наблюдава дали Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън ще бъдат еднакво третирани от екипа на Макларън в Гран при на Бразилия.
Тимът от Уокинг вече обяви официално, че и двамата им пилоти ще се състезават при равни условия за спечелването на титлата. ФИА обаче иска да е напълно уверена в този факт. Затова ще изпрати отделен наблюдател в Макларън по време на уикенда на Интерлагос. Информацията бе разпространена от президента на испанската моторспорт федерация Карлос Гарсия. Той ще присъства в Бразилия по персонална покана на Рон Денис.
„Да, вярно е, че ФИА ще изпрати стюард, който да се увери, че нищо нередно няма да се случи с Фернандо – заяви Гарсия. – Особено по време на квалификацията, където е имало повече оплаквания или странни ситуации в последните няколко състезания. На 3 октомври имах среща с Макс Мозли. Там изразих загрижеността си относно положението, в което се намира Фернандо и което не е тайна за никого. Макс от своя страна ме успокои.”
Един от последните случай, когато Алонсо открито изрази недоволството от екипа си бе след квалификацията в Китай. Тогава испанецът бе бесен, тъй като не можеше да разбере, защо е изостанал толкова много от съотборникът си Хамилтън. Той искрено разкритикува тима си пред испанските медии. Впоследствие се появиха спекулации, че налягането в гумите му не е било на нужното ниво.
От своя страна Гарсия не се съмнява, че Макларън ще третират Алонсо и Хамилтън еднакво. Той заяви, че ще бъде при Макларън, тъй като в тима има двама испански пилоти и счита, че представител на родната им федерация трябва да е там и да ги подкрепя.