Начало Автомобили Обявиха финалистите в конкурса „Кола на годината“ 2023

Обявиха финалистите в конкурса „Кола на годината“ 2023

3653
0
Кола на годината 2023
Кола на годината 2023

Премина първия тур от 26-ото издание на конкурса „Кола на годината“ 2023 на България. След проведен в събота сравнителен тест с участващите в надпреварата модели, журито с гласуване определи по пет финалисти в общо пет категории.

Победителите в отделните категории на конкурса ще бъдат бъдат избрани след сложно гласуване на членовете на журито. При гласуването ще бъдат взети предвид следните критерии: дизайн, задвижване, функционалност, безопасност и системи за сигурност и не на последно място цена.

Победителите по категории ще бъдат обявени на специална церемония в сряда вечерта (15.03). Измежду тях журито ще определи и големия победител. Този модел ще получи специалната статуетка и отличието „Кола на годината“ на България.

Ето и финалистите по категории:

Леки автомобил: Citroen C5 X, Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 408

Кросоувъри:  BMW X1, Honda HR-V, Mazda CX-60, Nissan X-Trail, Renault Austral

Електрически: BMW i7, Renault Megane E-TECH Electric, Volkswagen ID.5, Volkswagen ID.BUZZ, Volvo C40

Премиум: BMW 7 / i7, Lexus RX, Mercedes EQE, Mercedes EQS SUV, Range Rover Sport

Високопроходими: Ford Ranger Raptor, Haval Dargo, Range Rover Sport

Конкурсът „Кола на годината” 2023 на България се провежда от Прес Авто Клуб България в партньорство с Уникредит Лизинг, лидер в предоставянето на лизингови продукти, веригата бензиностанции OMV и съдействието на Лазурит 94, специалистите в областта на авторепаратурните услуги