Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финансови проблеми за Донингтън?

Финансови проблеми за Донингтън?

45
0

През изминалата седмица във Великобритания се появиха слухове, според които световната финансова криза ще се отрази особено негативно на проекта Донингтън. Според него пистата трябва да стане част от календара на Формула 1 през 2010 г.
Според бизнес плана на управителя на писатата Саймън Джилет с продажбата на 6000 премиум билета за фирмени клиенти трябва да се постигнат по-добри финансови резултати от досегашната практика със свободна продажба. С настъпването на финансовата криза обаче нещата явно се променят и предвидените продажби явно не са осъществени. Така се очертава липса на пари заплашваща провеждането на състезанието през 2010 г. Ако планът на Джилет пропадне, тогава е много вероятно Еклестън да номинира друга писта извън Великобритания за домакин на Гран при през следващия сезон. Писта, която е финансово независима.
Подобна переспектива обаче определено не е по вкуса на Еклестън, който би предпочел финансова подкрепа за пистата от страна на британското правителство. Според Бърни подобна подкрепа ще е справедлива, като се има предвид какви средства ще отпусне държавата за организирането на Олимпиадата в Лондон.