Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: 2009 година е много важна за мен

Фисикела: 2009 година е много важна за мен

20
0

Джанкарло Фисикела каза, че иска да види развитие във Форс Индия през 2009 година, за да не се оттегли от Формула 1 в края на годината.

Италианският ветеран призна, че му е било доста трудно през 2008 година, но се надява техническото партньорство с Макларън и Мерцедес да помогне на отбора – и съответно да наклони везните в полза на оставането му във Формула 1.

„Наистина ми беше трудно през 2008 година. През моята кариера обикновено съм карал добри коли и съм печелел състезания.”

„Качвал съм се на подиума много пъти, така че не бе никак лесно да бъда назад… понякога даже беше много разочароващо, но понякога – окуражаващо. В края на краищата обаче това ми е работата и аз обичам този спорт – искам да продължа да се състезавам.”

„Това е много важна година за мен. Трябва да знам какво ще правя в бъдеще. Очевидно поредният труден сезон би означавал, че ще ми е трудно да продължа да се състезавам. Но ще видим.”

Въпреки че новият Форс индия VMJ02 даде някои доста силни времена в предварителните тестове, Фисикела не очаква да се движи в челото от началото на сезона.

„Бях доста голям оптимист след първия тест, но сега не съм чак толкова въодушевен, тъй като колата дойде късно и нямаше много време за достатъчно тестове” – казва той. „От механична гледна точка нещата са добре, като двигателят и трансмисията работят добре. Трябва ни обаче повече аеродинамично притискане.”

„Търсим повече сцепление, така че през първите четири състезания извън Европа според мен ще бъдем по-назад, както бе миналата година. Но да се надяваме за Барселона да имаме KERS, както и нов пакет. Дано направим крачка напред.”