Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела иска победа в Канада

Фисикела иска победа в Канада

59
0

Единствено победата ще преследва Джанкарло Фисикела в предстоящата Гран при на Канада.
###
Единствено победата ще преследва Джанкарло Фисикела в предстоящата Гран при на Канада.
Той има своеобразен рекорд на трасето в Монреал – общо четири пъти се е качвал на подиума, но никога не е бил на най-високото стъпало. Фисикела обаче е решен да промени положението още този уикенд. Още повече след като италианецът вече е спокоен за бъдещето си, тъй като от Рено удължиха договора му с една година.
„Бил съм четири пъти на подиума в Канада – два пъти трети и два пъти втори, така че в колекцията ми липсва само първото място. Мисля, че можем да отидем в Монреал и да се борим за победата. През 2005 г. там разполагахме с наистина силен пакет и водех в надпреварата преди да отпадна. Имам чудесни спомени от първата част на състезанието и искам да продължа откъдето спрях миналата година – а именно начело на колоната”, сподели италианецът.
Съотборникът на Фисикела Алонсо също ще се стреми към първия си подиум в Монреал. Гран при на Канада е едно от двете състезания в календара, където Алонсо все още не се е качвал на стълбицата.
„В Канада никога не съм бил на подиума и това е една от целите ми за сезон ’06. Наистина искам да постигна добър резултат тук. През миналите години това винаги е било успешно трасе за болидите на Рено”, коментира световният шампион.