Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела на полпозишън в Малайзия

Фисикела на полпозишън в Малайзия

35
0

Джанкарло Фисикела (Рено) спечели третия полпозишън в кариерата си днес на пистата Сепанг. В утрешната Гран при на Малайзия до него на първа редица ще се нареди Дженсън Бътън (Хонда), изпреварил продължаващия да впечатлява и зрители, и специалисти Нико Розберг (Уилямс).

Четвърти остана Михаел Шумахер, който обаче утре ще стартира от 14-та позиция, тъй като двигателят във Ферари-то му бе сменен. Пилотите на Макларън Хуан Пабло Монтоя и Кими Райконен се наредиха съответно шести и седми, а световният шампион Фернандо Алонсо остана осми.

Квалификационната сесия започна при 37 градуса температура на въздуха и 48 на трасето. След първата част отпаднаха както и в официалната тренировка в Бахрейн пилотите на Супер Агури и Мидланд, този път “придружени” от колегите си от Торо Росо.

Във втория сегмент изгърмя мотора на Ралф Шумахер, който паркира Тойота-та си в тревата точно срещу питовете и бързо се прибра в бокса си. С постигнатото до този момент време обаче германецът се класира за последната част, в която естествено не участва и остана с 10-ти резултат. Вторият пилот на Ферари Фелипе Маса не прескочи бариерата до най-бързите десет заедно с пилотите на BMW Заубер, Ярно Трули, Рубенс Барикело и Дейвид Култард.

В началото на третата, решителна част от тренировката за място на грида пилотите направиха серия обиколки с цел разход на гориво. Десетина минути преди края на сесията започнаха истинските квалификационни обиколки. Почти до края водеше Бътън с време, което даде пръв от водещите пилоти. Фисикела обаче го би в последните минути с блестящ тур. Розберг пък още във втората си квалификация изпревари много по-опитния си съотборник Марк Уебър.