Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела остава в Рено

Фисикела остава в Рено

76
0

Джанкарло Фисикела удължи договора си с Рено и остава в тима за още една година.
###
Джанкарло Фисикела удължи договора си с Рено и остава в тима за още една година. Контрактът на италианеца приключваше в края на сезона, но при това развитие на ситуацията той ще продължи с французите трета поредна година.
„За мен е важно да знам как ще се развие бъдещето ми колкото може по-рано през сезона. Щастлив съм, че оставам в Рено и следващата година. Искам да благодаря на екипа за доверието, което ми гласуваха. Ясната представа за бъдещето означава, че мога да се съсредоточа 100% върху задачата си конструкторската титла да остане при Рено и през 2006 г. и да завърша шампионата на колкото може по-предна позиция”, коментира Фисикела.
От своя страна шефът на тима Флавио Бриаторе допълни: „Радваме се, че ще продължим да работим с Джанкарло и през следващата година. Той имаше огромна роля за успеха ни миналия сезон, а през 2006 г. подобри представянето си значително, правейки тима дори по-силен. Вярваме, че може да го стори отново и през 2007 г. За Рено е важна приемствеността, а интеграцията на Джанкарло с тима е перфектна. Какво повече, опитът му с екипа ще бъде невероятно предимство. Имаме амбициозни цели за следващия сезон и Фисикела е способен да ги постигне”
Все още е загадка кой ще партнира на италианеца. Според изказвания на самия Джанкарло много е вероятно това да е финландец, но не е сигурен кой точно – Райконен или Ковалайнен.