Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела с втора победа в кариерата си

Фисикела с втора победа в кариерата си

30
0

Джанкарло Фисикела (Рено) спечели втора победа в кариерата си днес на пистата Албърт парк. Италианецът не водеше в надпреварата единствено по време на питстоповете. Втори остана Рубенс Барикело (Ферари), а трети е другият пилот на Рено Фернандо Алонсо.

Световният шампион Михаел Шумахер не успя да завърши надпреварата, след като се удари с Ник Хайдфелд. Освен тях двамата само Кристиян Алберс (Минарди) също отпадна.

Фисикела обаче контролираше състезанието от началото до края по перфектен начин. Бе достатъчно бърз, за да запази аванса си и триумфира напълно заслужено на най-високото стъпало на стълбичката.

Екипът на Ред Бул бе другият своеобразен победител в Гран при на Австралия. И двамата пилоти на отбора не просто завършиха състезанието, но и спечелиха точки, като Дейвид Култард е четвърти, а Кристиян Клийн – седми. В тима останаха приятно изненадани от постижението и потенциала на колите си. Не толкова добре се чувстваха в Уилямс. Марк Уебър бе трети на стартовата решетка, но завърши пети. И двата болида на Макларън финишириха в зоната на точките, но след доста проблеми. Ярно Трули също като Уебър не успя да реализира добрата си позиция на старта.