Начало Рали Фолксваген на път да подобри рекорд на Ситроен във WRC

Фолксваген на път да подобри рекорд на Ситроен във WRC

59
0
Себастиен Ожие

Фолксваген може да подобри един от рекордите на Ситроен в световния рали шампионат тази седмица – за брой поредни победи в първенството.

Тимът от Волфсбург записа осми пореден успех (като се броят и тези от края на миналия сезон) в Португалия. С това отборът изравни постижението на френските си съперници, които направиха същото преди години със Себастиен Льоб.

Ако Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала или Андреас Микелсен вземат победата в Аржентина, то Фолксваген вече ще имат 9 поредни триумфа и ще изпреварят по този показател Ситроен. В петия кръг от тазгодишния световен шампионат със сигурност обаче ще има нов победител – през 2013-та отново Льоб бе на върха, за осми пореден път.

Ожие е фаворит за първото място в Аржентина, но спортният директор на Фолксваген Йост Капито предупреди, че екипът му не бива да приема нищо за даденост.

Постигнахме много този сезон и това кара мнозина да ни приемат за фаворити. На старта на първата отсечка от ралито обаче всичко започва от начало. Няма съмнение, че искаме да победим. В същото време знаем прекрасно, че в спорта ни никой не прави подаръци – заяви Капито.