Начало Автомобили Фолксваген с нов продажбено-сервизен комплекс в София

Фолксваген с нов продажбено-сервизен комплекс в София

125
0

С пищна церемония тази вечер бе открит нов продажбено-сервизен комплекс на Фоксваген в София. Официални гости на събитието бяха г-н Волф-Дитер Хелмайер – Генерален директор и говорител на „Порше холдинг” – Залцбург, г-н Роман Буйна – Изпълнителен директор на „Порше БГ” и г-н Калоян Желев – Управител на новия комплекс. Сред гостите бяха представители на министерство на транспорта, местната власт, бизнеса, клиенти на марката и медиите. Президентът Георги Първанов изпрати поздравителен адрес по повод откриването на нови комплекс.
Водещи на тържествената церемония бяха известните актьори Силвия Лулчева и Димитър Рачков. Кулминацията на бляскавото парти беше ревю-спектакъл, представящ начинът, по който приятелите на марката Фолксваген изразяват любовта си към автомобила. Сред моделите, представени на модното ревю, бяха майка с малкия си син; тийнейджър, танцуващ брейк; културист с татуирано лого на VW на гърба; възрастна дама; футболен отбор с екипи VW; пожарникар с четириногия си помощник; млад бизнесмен и танцуваща латино-двойка. Всички те бяха обединени от любовта си към „народната кола” и показаха колко много почитатели има марката у нас, както и по света. Моделите дефилираха на голяма сцена, покрита със син килим – цветът на Фолксваген. В края на спектакъла всички манекени излязоха заедно на сцената и аплодираха „главния дизайнер” на шоуто – г-н Калоян Желев – управителят на новооткрития комплекс. По-късно група „Те” се погрижи за доброто настроение на стотиците гости.

Над 15 млн. лв инвестира „Порше БГ” в новият продажбено-сервизен комплекс на Фолксваген – „Порше София Изток”. Автомобилният център се намира на бул. „Околовръстен път”, преди изхода за автомагистрала „Тракия”, между с. Лозен и с. Герман. Комплекса ще обсужва всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 часа, както и в събота – от 10.00 до 14.00 часа. Това е първото собствено дилърско представителство на „Порше БГ”.
Комплексът е проектиран е според корпоративния дизайн на Фолксваген е най-модерният и представителен център на немската марка у нас. Разположен е обща площ от 38 дка със застроена площ от 5 300 кв. м. Архитектурната концепция на шоурума е ориентирана към диалога с клиента и пресъздава познатия още от Античността пазар с кръгла форма. Изложбените автомобили, за които са предвидени 14 места, са разположени около центъра на салона лъчеобразно, така че клиентът да има визуален контакт с всеки един експонат. За собствениците на Фоксваген е отворен магазин за оригинални резервни части, както и бутик за автоаксесоари и сувенири Фолксваген. В кафе-бара в приятна обстановка всеки би могъл да отдъхне в близост до изложбените автомобили.
Автосервизът разполага с 27 работни места за общи, каросерийни и бояджийски ремонти. Всички съоръжения за диагностика и измерване на функционалните показатели на автомобилите, както и високотехнологичното оборудване на сервиза, са доставени от сертифицирани от Фолксваген доставчици.
В търговския комплекс ще се предлагат и употребявани автомобили, за които е предвидена специална зона със 70 места.
На външните площи са изложени автомобилите от лекотоварната гама на Фолксваген. За удобство на посетителите е предвиден паркинг с капацитет 150 паркоместа. Комплексът ще предлага 24-часова услуга „Пътна Помощ”.
На 18 и 19 ноември 2006 г. в „Порше София Изток” ще се проведат „Дни на Фолксваген за цялото семейство”, по време на които всеки посетител ще има възможност да направи тест драйв на желания автомобил. На разположение за пробно шофиране ще бъдат моделите Polo, Golf, Golf Plus, Jetta, Passat, Touran, Touareg, Eos, Phaeton и лекотоварните Caddy Life, Caddy Kombi, Caddy Kasten EcoFuel, Multivan, LT и Transporter Kasten. За най-малките почитатели на марката са предвидени специални изненади.